fbpx
Podržite lokalnu proizvodnju i kupujte proizvode domaći lokalnih OPG-ova. Kupujte direktno od OPG-ova preko naše virtualne tržnice.

Lokalitet

Posjetite našu OPG tržnicu u Puli i uvjerite se u kvalitetu lokalnih proizvoda. Jedino na našoj tržnici u Puli kupujete 100% istarske proizvode. Proizvode s tržnice naručite s virtualne tržnice i oni će vam biti dostavljeni na Vašu kućnu adresu ili ih osobno preuzmite na našoj tržnici.

Lokalitet

Istarsko bijelo zlato

Collis

Ova priča počinje 1988.godine kada, za odmor od stresnog posla, otac Mirko vikendima dolazi na brdo prekriveno šumom, obavijeno mirom, uronjeno u njedra majke prirode, obogaćeno njenim darovima: pjesmom ptica, nježnim dodirima svježeg zrak, prvom jutarnjom rosom i zadnjim zrakama danjeg svjetla. Ovo je brdo njihov dom. Želeći biti dio ove čarolije, Mirko i njegova supruga Carmen svaki slobodan trenutak ulažu u podizanje toplog, obiteljskog doma na ovom mirnom, osunčanom brdu.

U središtu, samom srcu brda, trud, predan rad, odricanja, zajedništvo i povrh svega ljubav podigli su obiteljski dom, okružen vinovom lozom i maslinama. Otac s proizvodnjom vina i maslinovog ulja počinje 2008 godine, samo za vlastite potrebe, za svoj gušt. To mladi Juraj nastavlja sve do 2015.godine, kada se ljubav i strast prema lozi i vinu ujedinjuju u profesionalni poziv vinara. Tako Juraj 2011. godine, sa svojih 18 godina, upisuje studij vinarstva na rječkom veleučilištu na poljoprivrednom odjelu u Poreču kojeg uspješno privodi kraju 2015.godine kada stječe potvrdu svog predanog rada i truda – ing.vinarstva. Još za vrijeme studija Juraj aktivno stječe znanje i iskustvo kod cjenjenih istarskih, regionalnih, ali i svjetskih vinara. Tako je 2015.godine odradio čak tri berbe. Vinsku je godinu započeo berbom u ožujku, na Novom Zelandu, gdje je boravio 3 mjeseca profesionalno se usavršavajući u vinariji Indevin. Po povratku u Hrvatsku, bio je dio berbe vinarije Matošević, kao i protekle godine. Na poslijetku, kao šećer na kraju, započinje vlastitu berbu, berbu vinarije Collis, svoju prvu profesionalnu berbu te cijelokupnu samostalnu proizvodnju. Osim toga, iskustvo stječe i u priznatoj vinariji Zvonko Bogdan, tijekom dvije berbe. Obitelj vlastitim snagama garažu pretvara u vinariju, amatersku opremu zamjenjuje profesionalnom, a dotada mali obiteljski podrum pretvara u prostor za barique. Još su jednom trud, predan rad, odricanja, zajedništvo i povrh svega ljubav, ovoga puta ojačani mladim snagama, urodili plodom. Osim vinarije, loza i maslina, posebna se pažnja i ljubav na stanciji Collis posvećuje životinjama. Ondje su svoj dom našli autohtoni istarski boškarin, krave, telad te istarski tovari. U simbiozi s njima žive i kokoši koje ih u ljetnim mjesecima štite od nametnika pedantno ih ubirući s njihovih robusnih leđa. Da ne zaboravimo tročlanu obitelj jazavčara koji započinju i završavaju svaku priču stancije Collis, dočekujući Vas i ispračajući iz ove obiteljske i ljubavne priče, priče o ljubavi prema prirodi, njenim darovima i tradiciji.